perjantai 20. marraskuuta 2015

Projektin edistyminen tähän asti

Ajattelin kirjoitella pientä yhteenvetoa projektimme tähänastisista virstanpylväistä näin väliraportin yhteydessä. 



Projektimme aiheena oli siis kehittää mobiiliapplikaatio, joka kännykän salamavaloa käyttäen lähettäisi välähdyksiin koodattuja viestejä, jotka vastaanotetaan toisen kännykän kameran avulla ja tulkataan takaisin tekstiksi; lyhyesti sanottuna siis kommunikoida näkyvää valoa käyttäen. Aloitimme projektiamme toteutuspainotteisesti, ja saimme jo ensimmäisen viikon jälkeen aikaan toimivan Android-sovelluksen, joka muunsi kirjoitettua tekstiä kännykän salamavalon välähdyksiksi.

Tapasimme ensimmäisten viikkojen aikana mentorejamme Tuomas Auraa, Asta Kärkkäistä ja Mohit Sethiä. Tuomakselta saimme ensimmäisen tapaamisen yhteydessä muodostettua kuvan siitä, millaisista projekti ylipäätään tulisi koostumaan: Helppona osana olisi itse viestin lähetys, mutta viestin vastaanotto, kuvanvakautus, asiallisten valonlähteiden löytäminen ja seuraaminen tulisi olemaan hankalin ja eniten aikaa vievä osa.

Kävimme tapaamassa Astaa Nokia Technologiesilla. Tässä vaiheessa olimme jo saaneet aikaan jonkinlaista kuvanvakautusta ja valojen seurantaa. Esittelimme näitä ja jatkokehitysideoitamme Astalle, joka antoi meille rakentavaa ja innostunutta palautetta. Samanaikaisesti Android-kehityksemme oli hieman jumissa: olimme saaneet jonkinlaista kameraa käyttävää koodia kirjoitettua, mutta ongelmaksi muodostui yksittäisten kuvien poimiminen ja käsittely jatkuvasta kuvavirrasta. Kävimmekin tapaamassa Mohitia, joka suositteli ratkaisuksi OpenCV-kirjastoa. Kuitenkin tätä kokeiltuamme huomasimme sen olevan aivan turhan tehoton, tuottaen matalillakin resoluutioilla maksimissaan 13 ruutua sekunnissa. Siirryimmekin takaisin käyttämään Androidin natiivia camera2-kirjastoa, ja lopulta saimme kuin saimmekin yksittäisiä kuvia poimittua.

Jotakuinkin näihin aikoihin kuitenkin tajusimme, että kurssin arvostelu onkin toteutuksen sijaan hyvin raportointipainotteinen, ja päätimme alkaa panostaa enemmän blogiin ym. raportteihin.

1 kommentti: