maanantai 12. lokakuuta 2015

Baby steps

Noniin! Olemme pikkuhiljaa päässeet projektissa eteenpäin, niin suunnittelun kuin toteutuksenkin osalta.

Kävimme viime viikon maanantaina tapaamassa Asta Kärkkäistä Nokia Technologiesin tiloissa. Esittelimme hänelle ideoitamme keskittyen lähinnä kuvankäsittelyyn ja valonlähteiden tunnistamiseen, ylipäätänsä aika matikkapainotteista jutustelua. Saimme häneltä myös palautetta sekä kehoituksen luoda paperille projektin osista jonkinlainen yleiskuva. Hänellä olisi ollut meille myös ties minkälainen kasa artikkeleita aiheeseemme liittyen, mutta ajattelimme, että lienee parempi että kokeilemme ensiksi omia ideoitamme ja tekniikoitamme, ja vilkuilemme sitten myöhemmin jo toteutettuja juttuja; tiedä vaikka tulisi keksittyä jotain uuttakin!

Perjantaina minä ja Benjamin keskityimme Android-sovelluksen kanssa säheltämiseen, ja Ville ja Niko miettivät kuvankäsittelyjuttuja. Juho oli siis jo tässä vaiheessa saanut aikaiseksi sovelluksen, joka enkoodasi näppäimistöllä kirjoitetun viestin valosignaaleiksi. Pitkän eri android-versioiden kanssa sähläilyn jälkeen saimme kännykän näytölle jonkinlaista kännykän kamerasta tulevaa kuvaa, joskin vähän hassun venynyttä, mutta kuvaa kuitenkin. Edistystä!

Nyt maanantaina pidimme pikkutapaamisen, jossa luonnostelimme projektisuunnitelmaa ja mietimme miten tästä ylipäätään jatkaisimme. Päätimme jatkaa projektisuunnitelman valmiiksi perjantaina, ja sovimme että pitäisi sopia tapaaminen Ericssonin Mohit Sethin kanssa. Enemmän jatkoa varmaan sitten perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti